Chris in de haak

woensdag 18 april 2012

Baboesjka/MatroesjkaAl een aantal keer wilde ik deze Russische poppetjes gaan haken, maar het kwam er maar telkens niet van. Maar met een paar verjaardagen in het verschiet, heb ik toch de stoute schoenen maar eens aangetrokken.

Baboesjka voor Sonja......Een goede tip voor het opvullen, gebruik een boterhamzakje wat je vult met rijst, het poppetje blijft dan goed staan.

Matroesjka voor Hannah


Een oude doos met DMC borduurgaren komt goed van pas, om de bloemetjes op het poppetje vast te zetten. De gezichtjes maken daar werd ik niet helemaal blij van, als iemand nog een goede tip heeft??


Baboesjka voor Chris in de HaakGa nog eens goed nadenken voor platte baboesjka's, lijken me heel leuk voor mijn traktaties.


En hier de meisjes nog eens samen.

8 opmerkingen:

 1. Leuk zijn ze!
  En die koppies kunnen best...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn ze lief zo bij elkaar. Hebben ook zo'n vriendelijk gezichtje.

  Groetjes Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. geweldig, ik heb ze in een engels boekje staan... ik vind ze te gek! tevens je vorige post met de kabouterfamilie is helemaal leuk... Knap hoor. groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 4. misschien kun je haar vragen : http://hakenenmeer.blogspot.com/2012/03/gehaakte-baboesjka-knuffeltjes.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze zijn erg leuk! Wat betreft de gezichtjes: ik vind het makkelijker borduren voordat de amigurumi gevuld is . Zoals voor de mond zou je ook kunnen proberen een grote steek met dik garen te maken en deze met dun garen en een scherpe naald vast te naaien. Voor de oogjes kun je french knots overwegen.
  Groetjes
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 6. I love them, I can never do faces either :)

  BeantwoordenVerwijderen